top of page

Решение за хидроизолация при ремонт на терасата


Терасата не е нищо друго освен разширяването на чистото жилищно пространство. Това е място за почивка със семейството и среща с хора на събиране, докато не бъде прилично поддържано. Покривът често е най-засегната част от сградата, особено от дъжда. Често именно изтичането през него върхру терасата причинява сериозна влага по стените, което разваля външния вид на ексклузивните интериорни бои. Най-доброто, което можете да направите, е да направите ремонт на хидроизолация на терасата в дома, така че да няма подгизване .


Нищо не е по-лошо от течащия покрив, когато се наслаждавате на чаша горещ чай, спите спокойно през нощта и т.н. Това краде цялото ни спокойствие и лекота. Преглед казва, че пукнатините са отговорни за капенето на терасата в повечето случаи. И така, как можете да избегнете пукнатини на терасата? Какво специално можете да направите като такъв, че пукнатините да са далеч от вашата тераса?

Хидроизолацията на терасите е изключително основна област, тъй като е постоянно изложена на сурови метеорологични условия, климатични промени и дъждове. Ако няма правилно отводняване, тя съхранява дъждовна вода, която в подходящия момент започва да изтича вътре в плочата. След известно време корозията на повърхността ще се увеличи, което ще доведе до повече щети.


Проблем заради лоша хидроизолация на тераса


Влагата на стените и изтичането на вода са често срещани проблеми, разглеждани от собствениците на жилища. Това се дължи на некачественото строителство и липсата на хидроизолационни мерки по време на строителството на дома. Дъждовната вода открива пътя си в порестата тухлена зидария на стената през някаква пукнатина в тръбата или не толкова водоустойчиви фуги. В този случай тръбата за дъждовна вода се задушава с прах или листа или някакви останки по покрива. В този случай дъждовната вода се събира върху покрива и открива пътя си в плочата през счупена фугираща смес в плочки или каменни фуги в повърхността на терасата и се появява на тавана.




Не пренебрегвайте пукнатините


Пукнатините трябва да бъдат инспектирани преди ремонта, за да се определи причината и да се избегне повторната им поява. Всяка пукнатината може да е опасна. Тя разказва своя собствена история. По принцип пукнатините по външните стени или терасата не причиняват натрупване на вода. Пукнатините също създават множество различни проблеми, например развитие на мухъл, растения, термити, лющене на боята и т.н. След това трябва да посочите нулева толерантност с външни пукнатини. Трябва да предприемете действия за отстраняване на пукнатини по външна тераса или стени.


Ремонт с еластомерно покритие


Знаете, че терасата е постоянно подложена на сериозни метеорологични условия. Ако тя не е хидроизолиран по подходящ начин, това води до навлажнените петна по тавани, стени и по самата тераса. В случай на сериозни случаи водата се просмуква и води до течове. Най-добрият начин за хидроизолация на плоска тераса е да използвате хидроизолационна мембрана.


Това е тънък слой водоустойчив материал, който е непрекъснат и не предлага начин за навлизане на вода в конструкцията. С еластомерното покритие няма повече нужда да се сблъсквате с проблемите с капещата вода от покрива, която отива към терасите. Изолацията от този вид предлага висока първоначална отражателна способност, енергийна ефективност, дълготрайна издръжливост и отлична устойчивост на атмосферни влияния и замърсяване.


bottom of page