top of page

Използване на мембранна хидроизолация за основи

Основите и мазетата обикновено изискват някаква форма на водоустойчива мембрана. Това е особено вярно за многоетажни сгради, наклонени обекти и по-стари сгради, където може да не е проектиран или вграден в обекта адекватен дренаж.



Спуканите водопроводни тръби също могат да причинят значителни щети под земята, ако конструкциите на ниво сутерен и фундамент не са защитени с водоустойчива мембрана.


В много случаи тези области често са извън полезрението, извън ума и просмукването на вода може да причини значителни щети, преди да бъде забелязано, включително срутващи се основи, напукани и наклонени стени, гниеща дървесина и растеж на нездравословни нива на мухъл.


Кои приземни части се хидроизолират


Продукти за основи се използва за хидроизолация за външни и вътрешни стени под кота нула..


Хидроизолират се мазета и подземни конструкции, които са подложени на положително или отрицателно водно налягане.


Хидроизолация и защита на бетонови основи, подпорни стени и фундаментни плочи.


При основи откъдето минава питейна вода, се използват продукти с нетоксична природа.



Качества на мембраните за хидроизолиране на основи и сутерени


За основите често се използват специални хидроизолационни смеси от цименти, инертни материали и специални органични/неорганични добавки. Те се формулират за подобряване на осмотичния ефект, проникващ в бетона през неговата капилярна система.


Целта на хидроизолацията е проникване вътре в бетонната конструкция, за да осигурява вътрешно уплътнение и защитни ефекти. Качествените продукти доставят 100% водоустойчиво покритие, дори при приложения в постоянно потопена среда, подложена на високо налягане. За вътрешни приложения, особено мазета, покритието издържа на отрицателно хидростатично налягане от подпочвените води.


От своя страна, двуслойните хидроизолационни продукти осигуряват напълно гъвкава хидроизолационна мембрана в основите, която създава пълна хидроизолация при най-тежките условия, дори уплътнения при наличие на високо отрицателно или положително водно налягане.

Двуслойните продукти покриват свиване и пукнатини в бетона. Действат като мембрана против счупване между основата и други довършителни покрития. Обвивката трябва да е пропусклива за водни пари, за да позволява на основата да диша.


Продуктите се произвеждат, така че да осигуряват отлична адхезия и лекота за употреба. Повечето продукти издържа и на проникване на корени, когато са правилно подсилени с мрежа от фибростъкло. Дълготрайността е задължителна, както и ограничаването на разходите за поддръжка.


Инсталация на хидроизолация на основи



Изключително важно е да се уверите, че инсталираната хидроизолация на основата е точно направена и от първи път. Трудно е да се коригират проблеми със задна дата - въпреки че може да се направи. Искате да дадете спокойствие на себе си, че основите и мазето ще бъдат водоустойчиви за десетилетия напред.


Затова е много важно целият процес да е в ръцете на професионалисти, защото една пукнатина на терасата може да бъде поправена от сам човек, но строителство на основи и тяхната хидроизолация е предназначено дело за майстори и специалисти.


Има твърде много променливи, които правят трудно определянето на точна цена за хидроизолация на основата. Затова се правят много точни сметки според проектното задание. Всичко, което можем да ви уверим, е, че ние от Хидростоп работим усилено, за да предоставим нашите професионални качества и пазарни цени, без изобщо да прави компромис с качеството.


bottom of page