top of page

Методи за хидроизолация на открити тераси



Хидроизолация означава да се направи обект или конструкция водоустойчиви чрез полагане на слой от специализиран продукт или материал, който забранява навлизането на вода или водно налягане.

Но преди да разберем какво е хидроизолация на терасата, нека обсъдим какво е хидроизолация? Какви са нейните предимства и недостатъци? Защо е важно тя да бъде приложена на терасата? Нека първо намерим отговорите на всички тези въпроси в детайли.

Хидроизолацията е популярна и необходима практика и се използва широко в строителството на къщи, сгради, пътища, мостове и т.н.

Също така е важно да хидроизолирате терасата си, като част от вашия дом. Защото промените във времето могат да повлияят на повърхността и да улеснят регресията причинена от водата.

Освен това е препоръчително да се извърши хидроизолация на терасата с потвърдени продукти от типа полимерни или силиконови покрития поради високата им якост на опън. Полимерите проявяват качество да контролират водното налягане и да не позволяват на водата да влезе в структурата. Следователно силикон-полимерното покритие е идеално за хидроизолация на терасата. Всеки продукт обаче с има своите предимства и те са свързани с методите за хидроизолация на тераси и открити тераси.



Методи за хидроизолиране на открити тераси

Сега е необходима хидроизолация, за да се предпази конструкцията от влажния климат, от процесите причинени от обилни дъждове, течове, изложеността на терасата на открито на всички атмосферни условия. Особено важна е качествената хидроизолация в районите с чести валежи, с голяма влажност на въздуха, тераси изложени на водно въздействие. Ето някои от видовете хидроизолация според методите на нанасяне на продуктите.

Циментова хидроизолация: при този вариант върху терасата се полага дебел слой цимент, за да се предпази структурата от навлизане на водата в основите на конструкцията и да се предотврати нейното увреждане.

Течна хидроизолация: този вид хидроизолация е друг ефикасен начин за защита на вашата тераса от навлизане на вода върху повърхността. Това са продукти на течна основа или течни мембрани, които се нанасят върху повърхността, за да я предпазят. Продуктите са лесни за нанасяне, гъвкави са, леки са като влияние върху конструкцията и са с висока якост на опън.

Предварително оформена хидроизолация: това са смеси от битум и силиконов полимер в химически свързана защитна мрежа. Тази мрежа се нарязва и оформя в структура, подобна на лист, и тези листове се полагат върху повърхността, за да започнат да я предпазят от влага, вода, дъжд и влажен климат.

Епоксидни бои за хидроизолация: те са сред най-популярните и най-добрите хидроизолационни продукти за тераса. Инсталацията е безпроблемна (лесна за нанасяне) и безтегловно приложение за защита на терасата от влага и течове.

Хидроизолация на открита тераса – инсталация извършена от професионалист

Изброените методи за хидроизолиране на тераси няма да се случат сами върху терасите при вашия имот. Вие трябва да изберете професионалисти, хора с опит и разбиране на характеристиките на самите продукти. В крайна сметка всяка тераса е различна, особеностите около нея също са различни и това може да натежи в избора на един или друг вид продукт. Собствениците няма как да знаят това и няма как да го научат от интернет. Затова е важно да се доверят на истински професионалисти, които ще извлекат най-доброто от ситуацията, като предложат и приложат най-подходящите продукти.


bottom of page