top of page

7 характеристики на битумните мембрани за покрив

Продуктите от типа мембрана за покрив стават все по-надеждни и дълготрайни, защото има много сериозна технологична база, която стои зад производството. Много популярни продукти битумна мембрана се състоят от еластомерно модифициран битум или акрилни емулсии, които са комбинирани с полимери, които съчетават традиционните хидроизолационни материали с модерна полимерна технология, за да подобрят хидроизолационните и защитни свойства на приложения продукт.



Получените продукти от типа мембрана за покрив предоставят следните характеристики:


Дългосрочна UV устойчивост – това удължава живота на покрива, така че да не е податлив на сериозното въздействие на ултравиолетовата светлина. Така се постига по-голяма издръжливост и на самата структура на сградата.


Безшевна и еластична мембрана – този модел е приложим върху плоски и ниско скатни покриви, така че да се постигне един цялостен вид на покривното пространство. Много често индустриални сгради и такива с по-големи покривни площи се нуждаят именно от такъв продукт.


Ниска пропускливост, вода и въздух (изключителна хидроизолация) – точно това е което търсят клиентите. Масивна хидроизолационна обвивка, която не допуска вода и влага в сградата.


Устойчивост на сол, киселини и химикали – както отбелязахме продуктите използвани за направата на битумна мембрана се тестват, така че да гарантират издръжливост на всякакви външни агенти, които биха нарушили целостта на сградата.

Относно екологичните качества и защита, продуктите се правят незапалими, със слаба миризма и ниско въздействие върху околната среда. За тази цел, те минават през редица изпитания, за да достигнат до заложените стандарти на ЕС.



Отлична адхезия – това гарантира издръжливост и дълготрайност на самата настилка, която няма да бъде податлива при ексцесивни количества дъжд, силен вятър, градушки и т.н.


Отлично удължение и възстановяване, гъвкавост и способност за преодоляване на пукнатини. Сградите също непрестанно са обект на стихиите и това създава предпоставки за пукнатини, за разширение или свиване. Именно затова се търсят решения, които да следват тези микропроцеси, така че да не се допуска нарушение на хидроизолацията.



Веднъж нанесени, продуктите от този тип образуват безшевна мембрана с отлична адхезия, която напълно уплътнява покривния субстрат, за да предотврати проникването на вода. Както при повечето продукти от течен каучук, битумните мембрани могат да издържат на цикли на замръзване/размразяване, което позволява ефективна и рентабилна работа през зимните месеци.

Изключителните свойства на адхезия и еластичност на продуктите на основата на битум увеличават водоустойчивостта и гъвкавостта на мембраната, за да предоставят идеално решение за възстановяване на покрива. Тези продукти могат да се използват върху почти всеки покривен субстрат както за плоски, така и за ниско наклонени покриви. Що се отнася до покриви с по-голям наклон, там се прави оглед и се търси предварително мнение на специалист, анализ на ситуацията и избор на продукт за хидроизолация.


Именно сертифицирани майстори на покриви, опитни бригади и професионалисти могат да направят най-добрата хидроизолация, като се възползват от качествата на предлаганите продукти. Така потребителите се ползват от всички качества на продуктите от типа битумна мембрана или мембрана за покрив. Продуктите на битумна основа имат изключителни слънчеви отразяващи свойства за по-добри икономии на енергия и носят желана естетика на сградата.


bottom of page